top of page

Klargør hesten

176A0822-Edit1.jpg

Forberedelsesguide

Til fotografering ved sort baggrund

Usikker på hvordan du forbereder dig bedst til dit photoshoot? Don't worry! Jeg skal nok klæde dig godt på, så du bliver helt klar til, at forevige dine minder.

Jeg plejer at sige ' Hvem er I?' 

Gør noget ud af, at få din hest ordnet. Det betaler sig og gør helt sikkert en forskel for det endelig resultat i dine billeder, især når vi fotografere på sort baggrund. Hesten står mere frem på disse type billeder og der ligges generelt mere mærke til de små detaljer. 

Min egen personlige holdning til klargøring af din hest er, at man skal forblive hvem man er. Forstået på den måde, at der er stor forskel hvem vi er hver i sær, både hvordan hestene ser ud og hvilke udtryk hestene har. 

Lad os tage et eksempel. Er du den type, der elsker at se din hest stylet op, fordi du både bliver stolt af jer begge eller det bringer minder frem fra en bestemt oplevelse, evt. et stævne? Så gå all ind med et klippe pelsen i koderne, trimme ører hår eller endda flette manen op. Så giver det super god mening at gå all in på dette område! 

Men omvendt kan løs en man, især til dem med lang man, være naturlig og magisk at se på.

Mange heste er smukke flettet. Men prøv at mærk efter, hvem dig og din hest er. Blot fordi andre gør noget eller måske ikke gør noget, behøver du ikke gøre kunsten efter. Det er altid fedt og spændende og lade sig inspirer. Men det at være 'tro mod sig selv' synes jeg er vigtigere end noget andet. 

Emilie-20.jpg
176A2439.jpg

Fokusområder!

 • Man & hale - Personligt anbefaler jeg altid en velfriseret man og hale uden filter, det giver hesten et pænt look og bevæger sig pænere i en evt. lille brise. Har din hest meget hovskæg, anbefales det at have fokus på en god strigletur her også. 

 • Bad - Er det sommer og har du muligheden, så giv din hest et bad. Har du ikke denne mulighed, kan en god børstning og en tur med showshine til at fjerne det øverste lag støv også en virkelig god løsning!

 • Hove - Spørgsmålet om hovolie. Personligt plejer jeg at anbefale det til billeder på sort baggrund, da hesten generelt er mere i fokus. 

 • Klipning - Hvis du vil gå lidt i detaljer, kan du småtrimme ører hårene. 

 • Touch up - Brug en vådserviet til at  tørrer støv og grums væk fra hestens øjne og mule. Du kan tage den et skridt yderligere og lægge et tyndt lag babyolie eller vaseline rundt om øjne og ved mulen. 

 • De hvide områder - Igen kan du tage en vådserviet eller endda en våd svamp, hvis du har god tid og så rengøre din hests hvide områder i hovedet. Måske endda sokkerne? 
   

 • Sidste punkt er udstyr. Om du vælger en almindelig grime eller en trense, så følg op på om den er ren. Giv den en klud og tjek om biddet og spænder er rene.
   

Forbered din hest

Forbered din hest

Full filer Nadia-9.jpg

Træn, forbered og øv ... 

Vi skylder vores heste, at vi forbereder dem på en opgave - Især en de måske ikke er vant til. På et område de ikke er vant til at være på. 

Når vi fotografere heste på sort baggrund, står vi ofte i åbninger til bygninger. Enten ind til stalden eller måske ind til et maskinhus på stedet. 
For os som menneske, kan opgaven i at skulle stå stille på et bestemt spot virke ligetil og måske endda helt afslappende. Jeg er så heldig at opleve, at nogle heste har denne indstilling, men det er langt fra alle. 

Tænkt på, at står vi i staldens åbning, er dette et område hesten er vant til at gå ind og ud fra. Typisk for at skulle ind og ud fra fold - nu beder vi den pludselig om at stoppe op ...

og gerne stå stille. 
Hvad med maskinhuset, hvor der måske er parkeret en del maskiner og fremmed redskaber hesten ikke ser der til dagligt? 


Vær god ved din hest og øv at skulle stoppe op, stå og til sidst slappe af. Måske endda udvide øvelsen med du kan gå et skridt eller to fra den også. På denne måde sætter du din hest op til succes, ved at have forberedt den på opgaven i god tid. 
Jeg lover dig, at både du og hesten ender med at sætte pris på tiden I har brugt når dagen kommer til, at photoshootet finder sted. 

En afslappet hest er vores vigtigste mål!

Den usynlige grime

Den usynlige grime

Der er noget vældig smukt ved en 'rå' hest på sort baggrund. Ingen forstyrrelser i form af udstyr, intet til at bryde aftegn eller stjæle fokus. 

Derfor er fotogrimen særlig populær til denne type billeder. Den fjernes i efterbehandlingen efter du har valgt dine billeder. Det er her den sidste magi finder sted og billederne her viser tydeligt hvordan. 

 

 Jeg har den altid med mig ud til et photoshoot og derfor kan du altid låne den til din hest. 

Camilla-10.jpg
Camillafullfiler-4.jpg
En ekstra hånd

En ekstra hånd

Full filer-5.jpg

En hjælper kan være guld værd! 

Det er meget vigtig for mig at pointere, at en hjælper ikke er et krav. Har du ikke den mulighed så kan det stadig sagtens lade sig gøre det hele! Det giver blot os begge lidt ekstra tid og plads, at have en hjælper med, så både du og jeg kan koncentrer sig om det vigtigste - et fredfyldt og trygt photoshoot. 

Ofte, med sort baggrund har vi hesten alene på billedet og derfor vil den være ekstra meget i fokus og vi er måske lidt mere 'kritiske' med hvad vi ønsker at hesten i form af hvordan den skal stå og hvor den skal se hen - her er en hjælper værdsat.

Er du i tvivl, om du ønsker at have én med? Kontakt mig, så finder vi ud af hvordan vi sammen får skabt det bedste photoshoot for jer. Ingen er ens eller ønsker det samme. Og heldigvis er mulighederne mange og vi får altid det bedre ud af det vi har!

Hvad kan du forvente? 

Hvad kan du forvente
Full filer-2.jpg

Vi kommer til at have det sjovt!

Vi kommer til at grine, det er helt sikkert! Latter er nemlig en af vejene frem til, at slappe af og være i nuet. Og jo, du må gerne grine af mig, mine ideer og kommentarer.

Når du griner og har det sjovt, er du som regel også mere afslappet. Det smitter af på din hest!

En professionel tilgang!
Jeg lover, at jeg vil tage godt i mod din hest og dig. I vil få hjælp og vejledning til til hvordan i håndtere opgaven og hvor I skal placeres. Billeder på sort baggrund er enkelte og afslappende at gå til. Det eneste du skal gøre, at at være der for din hest. Resten sørger jeg for. 

Vi har med levende dyr at gøre og vi ved hvordan deres humør og tålmodighed også kan svinge lidt i ny og næ. Jeg ved det er svært, men forsøg, ikke at lade dig påvirke af, at din bedste ven måske kan synes at det her photoshoot er lidt noget underligt noget - Jeg er der for jer begge og uanset hvad, så går jeg ikke fra jer uden en god oplevelse og gode billeder!

bottom of page