Forberedelsesguide
Til fotografering af hest
Usikker på hvordan du forbereder dig bedst til dit photoshoot? Jeg klæder dig godt på, så du og din hest har de bedste forudsætninger for at blive klar til, at forevige jeres minder.
Respekt og tillid
Det må du aldrig glemme - heller ikke under et photoshoot.
Klargør hesten
Jeg plejer at sige ' Hvem er I?'
Gør noget ud af, at få din hest ordnet. Det betaler sig og gør helt sikkert en forskel for det endelig resultat i dine billeder - Gør dig derfor nogle tanker omkring helhedslooket af både din hest og stemingen du ønsker i dit billede. Skal din hest være flettet op? Eller er du til det helt neutrale og rå udtryk med løs styling?
Min egen personlige holdning til klargøring af din hest er, at man skal forblive hvem man er. Forstået på den måde, at der er stor forskel hvem vi er hver i sær, både hvordan hestene ser ud, hvilke udtryk hestene har og hvordan I bruger jeres tid sammen.
Lad os tage et eksempel. Er du den type, der elsker at se din hest stylet op, fordi du både bliver stolt af jer begge eller det bringer minder frem fra en bestemt oplevelse, evt. et stævne? Så gå all ind med et klippe pelsen i koderne, trimme ører hår eller endda flette manen op. Så giver det super god mening at gå all in på dette område!
Men omvendt kan løs man, især til dem med lang man, være så naturlig og magisk og se på, at flettes det, kan helheden se skæv ud. Skal i til stranden og fotograferes sammen evt. med fotogrime og have fornemmelsen af at I er fri? Så er en naturlig styling, såsom en ren pels, flot friseret man og hale helt i top.
Mange heste er smukke flettet. Men prøv at mærk efter, hvem dig og din hest er. Blot fordi andre gør noget eller måske ikke gør noget, behøver du ikke gøre kunsten efter. Det er altid fedt og spændende og lade sig inspirer. Men det at være 'tro mod sig selv' synes jeg er vigtigere end noget andet.
Fokusområder!
-
Man & hale - Personligt anbefaler jeg altid en velfriseret man og hale uden filter, det giver hesten et pænt look og bevæger sig pænere i en evt. lille brise. Har din hest meget hovskæg, anbefales det at have fokus på en god strigletur her også.
-
Bad - Er det sommer og har du muligheden, så giv din hest et bad. Har du ikke denne mulighed, kan en god børstning og en tur med showshine til at fjerne det øverste lag støv også en virkelig god løsning!
-
Hove - Spørgsmålet om hovolie. Personligt plejer jeg kun at anbefale det, hvis man ønsker portrætter på sort baggrund.
-
Klipning - Hvis du vil gå lidt i detaljer, kan du småtrimme ører hårene
-
Touch up - Brug en vådserviet til at tørrer støv og grums væk fra hestens øjne og mule. Du kan tage den et skridt yderligere og lægge et tyndt lag babyolie eller vaseline rundt om øjne og ved mulen.
-
De hvide områder - Igen kan du tage en vådserviet eller endda en våd svamp, hvis du har god tid og så rengøre din hests hvide områder i hovedet. Måske endda sokkerne?
-
Sidste punkt er udstyr. Om du vælger en almindelig grime eller en trense, så følg op på om den er ren. Giv den en klud og tjek om biddet og spænder er rene.
Ovenstående er udelukkende en lille 'guideline' til, hvor du kan gøre en lille indsats og som inspiration. Det må endelig ikke tolkes som et krav eller at noget er mere velset end noget andet. Du skal gøre, lige præcis som du selv synes.
Er der sommer og er der mange dyr i luften, så glem endelig ikke fluesprayen!
Forbered din hest
Træn, forbered og øv ...
Heste er forskellige og kræver forskellige tilgang, håndtering og forberedelse.
Det absolut vigtigste på vores photoshoot er en tryg hest, der er fattet i den situation vi stiller den i og som er klar på opgaven.
Derfor anbefaler jeg, at du tænker fremad.
Det er altid en god ide at teste af, på den lokation du gerne vil være på, om din hest er tryg. Skal vi til stranden og er hesten glad for at gå i vandet? Tænk alle scenarier igennem vi kan støde på.
Hav i tankerne at det skal være en god oplevelse for hesten, så kan du nemlig selv slappe mere af.
Test jer selv.
-
Er din hest en energisk type, så overvej om det kan gavne jer, at longere eller ride den overskydende energi af, noget tid inden photoshootet. Endelig ikke dræn energien ud, vi skal gerne stadig have en hest der har lyst til at arbejde med os, når vi er i gang.
-
Hvordan reagere din hest, når du ønsker at den skal stå stille? Både sammen med dig men også selv? Bliver den utryg, uforstående overfor øvelsen eller noget helt tredje? Det er okay, det er anledning til at træne, at det at I står stille er mega hyggeligt! Ud og så stille alle mulige steder og ros og nus i lange baner. Hav evt. en madpakke eller snacks med til hesten, gør det til den fedeste oplevelse for jer begge. Lige nøjagtig denne øvelse vil vi gerne gentage. Rosen og masser af fysisk strøg og nus over det hele
-
Sørg evt. for, at din hest har fået fyldt maven. Jeg taler af erfaring, når jeg anbefaler, at hesten har fået en god mængde hø i maven inden vores photoshoot.
Den usynlige grime
Den usynlige fotogrime, er en favorit!
Både hos mig, men også hos mine søde kunder.
Rebgrimen er en tynd reb, der lægges om hestens hoved eller nakke. Det smarte er, at vi på en tryg og ikke mindst forsvarlig måde, kan håndtere hesten på lokationen vi er på. Det er i efterbehandlingen af billedet, jeg fjerner grimen, så vi får den smukke illusion af, at hesten er løs.
Fotogrimen er altid til rådighed og altid med mig!
En ekstra hånd
Et hjælpende sæt hænder er på ingen måde et krav, men det kan for nogle være gavnligt eller give dig en tryghed.
En hjælpende hånd kan være et familiemedlem, en staldkammerat eller en god veninde. Et råd er dog, at det er en der også er vant til heste.
Din hjælper som du vælger at have med, vil have en vigtig opgave. Flere faktisk:
-
Hjælp til at få hesten til at se i bestemt retning og få ører frem.
-
Har du en fotogrime på, kan du give din hjælper ansvaret for rebet, så du kan koncentrer dig om din hest.
-
Bærer på taske med nødvendigt grej som; Klud til mulen, fluespray, evt. skiftetøj til dig eller udskiftning af udstyr til hesten.
Og ikke mindst bærer dit overtøj, hvis du har sådan en på hen på en given lokation.
En hjælper kan være guld værd!
Det er meget vigtig for mig at pointere, at en hjælper ikke er et krav. Har du ikke den mulighed, eller bare ønsker at være alene med din hest mens jeg fotografere, så kan det stadig sagtens lade sig gøre det hele! Det os begge lidt ekstra tid og plads, at have en hjælper med, så både du og jeg kan koncentrer sig om det vigtigste - et fredfyldt og trygt photoshoot.
Er du i tvivl, om du ønsker at have én med? Kontakt mig, så finder vi ud af hvordan vi sammen får skabt det bedste photoshoot for jer. Ingen er ens eller ønsker det samme. Og heldigvis er mulighederne mange og vi får altid det bedre ud af det vi har!
Hvad kan du forvente?
Vi kommer til at have det sjovt!
Vi kommer til at grine, det er helt sikkert! Latter er nemlig en af vejene frem til, at slappe af og være i nuet. Og jo, du må gerne grine af mig, mine ideer og kommentarer.
Jeg kan godt være lidt kommanderende .. men på den gode måde! Jeg lover at hjælpe dig igennem, i forhold til hvordan du kan stå, hvordan du kan bevæge dig rundt og hvor du kan se hen. Det er min opgave, at få dig til at slappe af og tænke på blot at være sammen med din hest.
Når det så er sagt, så er jeg ikke tilhænger af akavede poseringer. Du skal være forberedt på en masse kys og kram under mine fotograferinger!
Vi har med levende dyr at gøre og vi ved hvordan deres humør og tålmodighed også kan svinge lidt i ny og næ. Jeg ved det er svært, men forsøg, ikke at lade dig påvirke af, at din bedste ven måske kan synes at det her photoshoot er lidt noget underligt noget - Jeg er der for jer begge og uanset hvad, så går jeg ikke fra jer uden en god oplevelse og gode billeder!
Jeg håber, at jeg har løst min opgave og at du føler du er klar til dit photoshoot! Formålet med hele denne forberedelse er, at jeg ønsker at både du og din hest får en skøn oplevelse uden stress. Jeres tryghed kommer i første række hos mig.